top of page

צבא היבשה הישראלי לאחר 10/7/23

  • תמונת הסופר/תdgross479

שידרוג חיל היבשה-2024. פרק מס'-2: שידרוג טנקים ישנים לטנקי לחימה.

עודכן: 30 ביוני

אחד מהלקחים מהמלחמה עם החמאס, הוא שאנו צריכים הרבה יותר חטיבות שריון בחיל היבשה ולא בגלל כוחו של החמאס אלא בגלל האפשרות למלחמה איזורית בו זמנית עם כל האוייבים שלנו, את העובדה הזו אנו צריכים לזכור ולתכנן את המלחמה שלנו כאילו כל מלחמה באיזור שלנו תמיד תהיה עם רוב המדינות המוסלמיות והאירגונים ששונאים אותנו ולזה צריך להתכונן.
גם אם לא כולם במצב מלחמה, הקונספציה צריכה להיות שכולם יקפצו על העגלה אם הם יחשבו שהגיע הזמן וישנה הזדמנות, ואנו צריכים להיות מוכנים למלחמה איזורית כל הזמן.

גם אם כי קיבלנו מכה כואבת צהל הוא עדיין צבא מעולה, אבל אוסף של שרי ביטחון, רמטכ"לים ואלופים שלא חיים את העיסוק שלהם ולא הבינו/מבינים את חשיבות הנצחון הפכו אותנו לצבא קטן, טיפש, לא מצוייד ולא מאומן מספיק למלחמה עם השכנים שלנו, כל הקשב של צה"ל הופנה לאיראן.

חיינו בקונספציה שכולם מורתעים ואין לנו שום בעיה, כולם למעט אחד, האלוף בריק (שצריך להיות רב-אלוף מחר בבוקר) שראה את האמת ולא היסס להביע אותה כנגד כל הגאונים בצבא.


אבל עד שלא הגיעה המכה אף אחד לא התעורר, וכולם במקום לעשות חריקירי, רוצים עכשיו לתקן את המצב ולהיכנס לקבינט, אבל כל מה שיקרה שם הוא שהם יעסקו בכסת"ח, יטאטאו את האמת ובסוף הש"ג יצא אשם. לא יתכן שמי שיצר את הבעיות יעשה את החקירות ואת התיקונים. זה אסור שיקרה.


חיל השריון צריך להיות בנוי על 3 רגליים:

רגל אחת בנוייה על טנקי "מרכבה", ואיתם טנקי "אמ-1" שמשודרגים לטנקי לחימה.

רגל שנייה בנוייה על  טנקים סיניים מדגם "וי.טי-4" חדשים, וטנקי "סימן 96" שישודרגו לטנקי לחימה.   

ורגל שלישית בנוייה על מערך ארטילרייה של מרגמות 120 מ"מ כגון "קרוס-בו", תומ"תים של סין בקוטר 122 מ"מ עם טווח ארוך יותר ממרגמות 120 מ"מ, טילי נ"ט של רפא"ל מדגם "ספייק ארוך טווח-2", שיורכבו על השילדה של הנגמ"ש הסיני מדגם "וי.אנ-1", או על הנגמ"ש הסיני מדגם וי.אנ-17, וחימושים משוטטים של יוויזן. למערך השריון יספיקו חימושים מדגם "הירו-120" לטווח של 60 ק"מ אבל ישנם גם חימושים עם טווח ארוך יותר ורש"ק כבד יותר.


את הבעיה של "חיל יבשה קטן וטיפש" צריך לשפר במידי ע"י :

1. החלפת המפקדים הבכירים שמזמן שכחו מה צריך לעשות ואיך מנצחים מלחמות ומה שמעניין אותם זה יותר פוליטיקה ומה יקרה איתם אחר כך.

2. 3,300 טנקי אמ-1 ישנים שנמצאים במחסנים של ארצות הברית (לפי ויקי) ועדין נושאים צריח עם תותח 105 מ"מ ואני מניח שגם אלקטרוניקה ישנה. השאלה היא אם הידיד שיש לנו בבית הלבן יעמוד לצידנו, או ששר החוץ יחליט שזו אפשרות ללחוץ על ישראל ולהחזיר אותה לגבולות 1967 לשם התחלה.

ואת טנקי האמ-1 הישנים יתנו בחינם לאוקראינה. אבל מה יקרה אם רוסיה תנצח במלחמה?

תמונה מס'-1 טנק ישן מדגם אמ-1


3. רכישת טנקים סיניים מדגם וי.טי-4 ובחינת עוצמת האש שלו יחסית למרכבה, לזכור שלמרכבה תותח 120 מ"מ ו-4 אנשי צוות, ול-וי.טי-4 תותח 125 מ"מ, טעינה אוטומטית, ו-3 אנשי הצוות שיפעילו את הטנק. בנוסף נתקין על כל אחד מהצריחים את צריחון הנ"מ/נ"ט ונעשה בו שידרוג בדומה למרכבה.


 אין לנו צורך בעוד מרכבות אבל זה לא אומר שאנו צריכים למכור אותם. את הטנקים שיש לנו צריך להשמיש, לשדרג, ובמקביל צריך לרכוש את כל טנקי האמ-1 הישנים שיש בארצות הברית, אם תסכים למכור לנו, וצריך לעשות זאת מהר לפני שאוקראינה תקבל את הכל בחינם. צריך לשדרג אותם בעזרת ארה"ב לטנקי לחימה, ורק כך נבחן אם ארה"ב היא חברה שלנו או לא. אבל כמו שאומרים בישראל "חברים יש רק באגד" וכל השאר הם אינטרסים, וכרגע לפני הבחירות בארה"ב האינטרס הוא בכמות הגדולה של מוסלמים שיצביעו עבור ביידן שהוא לא ידיד אמת. או כמו שאומרים "ידיד בשעת צרה הוא ידיד אמת" וברור שהדמוקרטים לא ידידים ברובם.

לכן אנו לא יכולים לשים את מבטחנו רק על ארה"ב, ברור שהממשל הדמוקרטי/פרוגרסיבי הוא לא ידיד לישראל, ולכן צריך לפנות לסין במטרה לרכוש מהם טנקים וציודים נוספים ולהפוך אותה לספק נוסף חיוני לישראל בעיקר לחיל היבשה ולחיל הים.


4. בצד הסיני ישנם 2 טנקים אחד ניקרא סימן-99  והוא חדש יותר והשני נקרא וי.טי-4.  הייתי בוחן את הצריח והתותח של הוי.טי-4 ואם הבדיקה תעבור לשביעות רצוננו, הייתי רוכש כ- 1,000 טנקים.

לזכור בצריח של הוי.טי-4 מותקן תותח בקוטר 125 מ"מ עם מהירות לוע של 1760 מטר לשניה, עם טעינה אוטומטית ומופעל ע"י 3 אנשי צוות.


4.1 בנוסף לגדודי הטנקים, צריך לצרף לחטיבת טנקי הוי.טי-4 גם את טנקי הלחימה שאותם נשדרג מטנקי וי.טי-4 נוספים שצריך יהיה לרכוש, או שנרכוש 2,000 טנקי "סימן 96" ונשדרג אותם לטנקי לחימה. כך שאנו מדברים על כ-1,000 טנקי וי.טי-4, כ-2,000 טנקי לחימה מדגם וי.טי-4 או מדגם "סימן 96" השידרוגים יהיו בדומה לשידרוג שצריך לעשות לטנקי האמ-1 הישנים.

4.2 בנוסף לגדודי הטנקים, אנו צריכים מרגמות 120 מ"מ, והמרגמה החדשה שלנו שמיוצרת ע"י אלביט ונקראת "קרוס-בו". (תמונה מס'- 2) את הצריח נתקין על הנגמ"ש הסיני וי.אנ-1. או אולי רצוי לרכוש את התומ"ת כולו שנראה בתמונה מס'-3. במקום המרגמות, או כתוספת למרגמות.

תמונה מס'-2 הצריח של מרגמת ה"קרוס בו".


תמונה מס'-3 התומ"ת הסיני .


5. והיה ונרכוש את טנקי האמ-1 מארה"ב נעשה בהם את השידרוגים הבאים:

5.1. נסיר את הצריח עם תותח ה-105 מ"מ.

בחזית הרכב נתקין "קפסולה" מוגנת היטב ל- 3 אנשי צוות. אנו צריכים להפריד בין אנשי הצוות והתחמושת וזו אחת הדרכים לעשות זאת, אפשרות נוספת היא להתקין בחלקו האחורי של הצריח מחסנית לתחמושת שתועבר אוטומטית לבית הבליעה של תותח הטנק. התקנה דומה אפשר לראות בטנק הצרפתי "לקלרק".


5.2.  במקום הצריח שנסיר נתקין צריח אחר שנושא תותח 57 מ"מ. (תמונה מס'-4). הסרת הצריח עם תותח ה-105 מ"מ, תוריד 15-20 טון ממשקל הטנק ומשקלו לאחר השידרוגים לא יעבור את ה-50 טון, ועם יחס של 30 כ"ס לאחד טון משקל, הטנק הזה יהפוך להיות הפורמולה 1 של הטנקים. אבל השידרוג החשוב מכל הוא להפריד את הצוות מהתחמושת.

תמונה מס'-4 צריח לא מאוייש לתותח בקוטר 57 מ"מ כולל קרוסלה עם טעינה אוטומטית וטווח של 14 ק"מ.


5.3 לצריח בתמונה מס'-4 יש טעינה אוטומטית ומשקל הפגז 7 ק"ג, שיהיה מתאים ביותר להפעלה ע"י חיילות. מכיוון שאנו צריכים להגדיל את מספר הטנקים/טנקי לחימה, אזי לדעתי השילוב של טנקי לחימה עם תותח 57 מ"מ וחיילות עם מוטיבציה גבוהה יהיה שילוב מעולה. ומרכזי הגיוס צריכים לגייס חיילות מאותו תיכון ומאותה כיתה אם אפשר, על מנת לחזק את הקשר בין בנות הצוות כגורם שיעזור לגיוס של כלל החיילות.

תמונה מס'-5 משגר ל-23 רקטות 70 מ"מ של חברת "ארנולד".


5.4. על כל אחד מצידי הצריח מותקן פוד שמכיל מק"כ גאטלינג בקליבר "0.5 ותחמושת, במסגרת השידרוגים נחליף את המק"כ בתותח 20 מ"מ ותחמושתו. לצידו נתקין משגר כפי שנראה בתמונה מס'-5, וכך בכל צד יהיה פוד אחד שנושא תותח בקוטר 20 מ"מ (תמונה מס'-6) ומשגר לרקטות בקוטר 70 מ"מ או 90 מ"מ. לפוד ולמשגר תהיה היכולת להגביה ולהנמיך אותם כך שיוכלו לפעןל גם כמערכת נ"מ.

הפודים והמשגרים יהיו תחליפיים ויהיו מספר סוגים של משגרים לרקטות ,למקלעים, תותחים וכו, כך שנוכל להתקין פודים שיתאימו לאוייב שנמצא מולנו. החלפות הפודים תתבצע בשטח ע"י הצוותות עצמם או ע"י הצוות הטכני.

על כל אחד מהפודים עם תותח ה-20 מ"מ מותקנת עמדת נשק, את עמדת הנשק נחליף בעמדת יירוט לרקטות או טילי נ"ט מדגם "חץ זוהר". (תמונה מס'-7)


תמונה מס'-6 תותח גאטלינג בקוטר 20 מ"מ.


תמונה מס'-7 עמדת יירוט שנקראת "חץ זוהר".

 

6. עמדה זו הינה דגם משופר של "אגרוף הברזל" וזאת ע"י הוספת מקלע/מק"כ במקביל לעמדת היירוט כך שניתן יהיה לפגוע באדם או בצוות שמשגר את האיום ובו זמנית לשגר את המיירט להשמיד אותו. בנוסף יש בעמדה זו גם מערכת יירוט רכה שתסיט את הטיל או הרקטה ממסלולה ע"י מערכת לייזר. מערכת הלייזר תהיה יעילה כנגד טילים שמוכוונים לכתם לייזר. עמדה זו תופעל ע"י "בינה מלאכותית" שתפעיל את מערכת היירוט כנגד כל גורם שינסה לשגר רקטות נ"ט ולפגוע בטנק וזאת ללא מגע יד אדם.


 התקנת צריחון נ"מ/נ"ט מעל הצריח הראשי.

 

תמונה מס'-8 עמדת נ"מ/נ"ט לתותח 35 מ"מ.

 

על גג צריח ה-57 מ"מ נתקין צריחון נ"מ/נ"ט (תמונה מס'-8) זהו צריחון שנושא תותח בקוטר 35 מ"מ ומק"כ "0.5,  הצריחון נראה נחמד אבל צריך לעשות בו מספר שינויים והם:

 א. את המק"כ בצד ימין של הצריחון נבטל ונתקין במקומו על גג הצריח ובמשולב עם מערכת הראייה של המפקד מקלע "0.338. (תמונה מס'-9) עי"כ נשאיר את שני צידי הצריחון נקיים להתקנות נוספות.


 תמונה מס'-9 מקלע בקליבר "0.338.

 

ב. על כל אחד מצידי הצריחון נתקין משגר ל-23 רקטות 70 מ"מ. (תמונה מס'-5) או משגרים לרקטות תרמובאריות בקוטר 90 מ"מ, שיהיו להיט בלש"ב.

ג. בנוסף, אנו צריכים להתאים את "ההתקן" למשגרי ה-70 מ"מ לקבלת משגר נוסף שיתאים לטילי הנ"ט של רפא"ל, (תמונה מס'-10) ולטילי הנ"מ שנקראים "סטינגר". (תמונה מס'-10)

תמונה מס-9 צריח נ"מ על הרכב גי.אל.טי.וי שנושא משגר לטילי "סטינגר" ותותח 30 מ"מ.

 

תמונה מס'-10 משגר לטילי "ספייק ארוך טווח-2"

 

מבנה חטיבות השריון שהייתי רוצה לראות בצה"ל, יהיה בהתאם לכמות טנקי המרכבה וטנקי הוי.טי-4 הסיני שיהיו בצה"ל. לדוגמה אם יש לנו 1,000 טנקים מדגם מרכבה 3, 4 ו-5 וגם 1,000 מדגם וי.טי-4 שמישים ומוכנים למלחמה, נחלק את המספר ב-40 (שזהו מספר טנקי מרכבה/וי.טי 4 בגדוד) ונקבל 25, וזה אומר שיהיו לנו 25 חטיבות מרכבה ו-25 חטיבות של טנקי וי.טי-4. לחטיבת מרכבה נצרף 2 גדודים של טנקי אמ-1 משודרגים עם כ-70 טנקי לחימה, כך שבכל חטיבת מרכבות יהיו 110 טנקי מרכבה וטנקי לחימה.

בחטיבות הוי.טי-4 נצרף לכל חטיבה 2 גדודים של רכבי לחימה מדגם וי.טי-4 משודרג או סימן 96 עם 70 טנקים משודרגים כך שבכל חטיבת וי.טי-4 יהיו 110 טנקי וי.טי-4 וטנקי לחימה.


אני מקווה שלא יהיו בעיות עם האמריקאיים ונוכל לקבל מהם במהירות את טנקי האמ-1, כאשר השידרוגים יעשו בחלקם בארצות הברית וחלקם בישראל.

אם נרכוש בהצלחה את כל טנקי האמ-1 בארה"ב, נשדרג אותם בארה"ב (3,300 טנקי אמ-1) ונצרף כ-1,750 טנקי אמ-1 משודרגים לחטיבות המרכבה, (70 כפול 25)  ועדיין ישארו בידנו כ-1,550 טנקי לחימה, ונוכל להקים בעזרתם 14 חטיבות עצמאיות של טנקי לחימה או 4 אוגדות משורינות.

אותו סיפור עם טנקי הוי.טי-4

 אבל אני חושש שבגלל בעיות עם הממשל הפרוגרסיבי בארה"ב זה לא יהיה קל ועלול לעלות לנו ביוקר, ואם הממשל של ביידן ימשיך לעוד 4 שנים, הסכנה היא לא רק אמברגו על נשק ודברים מסוג זה אלא שלאורך הדרך הדור של הצעירים שיוצאים להפגנות בעד החמאס ועם הסיסמא "מהנהר ועד לים", יגיעו לממשל,  והבעיות לישראל יגברו. צריך כבר עכשיו להתארגן להילחם בזה ע"י מערכת הסברה הרבה יותר טובה ואני מעלה קישור לבחורה ישראלית עם 400,000 עוקבים, מאד מעניינת שעושה הסברה לישראל טוב יותר מכל דוברי הממשלה ביחד. שמה הוא "אלה קינן" ולמטה קישור לבלוג שלה:



בהתאם למצב עם ארה"ב שרוצה יחד עם אנגליה להכיר במדינת חמאסטיין, ורוצה להחזיר את ישראל לגבולות 67 (כמובן זה רק לשלב הראשון) הייתי מתחיל לבדוק עם הסינים לגבי טנקי סימן 96 (כהתחלה), ואם לא נעשה מלחמת עולם עם האמריקאים, אזי כדאי לרכוש 1,000 טנקי וי.טי-4 ולשדרג אותם בהתאם לשידרוגים שעשינו בטנקי המרכבה. קישור ותמונה לטנק הסיני סימן 96 למטה:

רק לזכור שאני מעוניין רק בתובה ואת הצריח אפשר להתקין על מכולות ונפזר אותם לאורך הגבולות, גם אם ללא תותח של טנק אבל לפחות עם מקלעים, מק"כים, תותחי 20 מ"מ וטילי נ"ט, והכל בהתאם למיקומם של היחידות.

תמונה מס'-11 הטנק הסיני סימן 96.


אפשרות נוספת הוא הטנק הסיני וי.טי-4 שנראה בתמונה מס'-12 למטה. על הטנק הזה ראה קישור למטה:


תמונה מס'-12 הטנק הסיני וי.טי-4


הטנק שוקל 52 טון יש לו מנוע בן 1,300 כ"ס שיקנה לטנק יחס של 25 כ"ס לכל טון משקל, קיימת אופציה נוספת והיא להחליף למנוע בן 1,500 כ"ס של הטנק סימן-99 ויחס של 28 כ"ס לכל טון משקל.

יש לו מהירות של 70 קמ"ש וטווח של 500 ק"מ. המיגון של הטנק בנוי ממיגון פסיבי ומיגון ריאקטיבי מסביב לתובה ולצריח. הוא נושא תותח בקוטר 125 מ"מ, מקלע מקביל בקוטר "0.3 ומק"כ "0.5 על הצריח לשימושו של המפקד. נקודה אחת שרציתי להוסיף והיא הנושא של חימושים משוטטים כגון: "יורו-120" ואחרים, שיהיו אולי התחליפים שלנו לטילי נ"ט ארוכי הטווח כדוגמת טילי הנ"ט של החיזבאללה אם כי גם לנו יש טילי ספייק חדשים שמגיעים לטווח של 16 ק"מ מהקרקע וכ-50 ק"מ מהאויר.


ישנה כעת משלחת ישראלית בארה"ב (אפריל 2024) לדבר על קניות רציניות של חימוש, שהמטרה היא לעמוד בפני מלחמה איזורית, שזה אומר לחימה עם כל המדינות באיזור ביחד, ולזה היינו צריכים להתכונן כבר לפני עשר שנים.

כרגיל מטוסי הקרב יהיו החלק הכבד ברכישות כאשר מדברים על טייסת אחת של מטוסי אפ-35, טייסת אחת של מטוסי אפ-15 אי.אקס, שהם יהיו מטוסי יירוט מעולים, ומאד יקרים גם יחסית למטוסי האפ-35, לכן עדיף 2 טייסות של-אפ-35 עם המראה ונחיתה אנכית, ועוד 2 טייסות של מטוסי אפ-16 משודרגים להמראה ונחיתה כמו בנושאת מטוסים, ואולי החשוב ביותר 2 טייסות של מסוקי קרב מדגם אפאצי.

העדיפות לאפ-35 עם המראה ונחיתה אנכית היא בגלל בעיה שעלולה להיווצר לנו עם המסלולים שעשויים להיפגע ע"י רקטות וטילים מדוייקים ויצאו משימוש לזמן מה. ניתן יהיה לעקוף את הבעיה הזו ע"י שימוש במטוסים עם המראה ונחיתה אנכית, בניית מסלולים קצרים בקירבת הדת"קים להמראה כמו מנושאת מטוסים בעיקר למטוסי אפ-15 ו-16 ומיגון טוב יותר לבסיסים ולמסלולים.

 

בנוסף לאספקה של מטוסים ומסוקים לחה"א שמי יודע מתי יגיעו, צריך הרבה תומ"תים בקוטר 155 מ"מ ותחמושת מדוייקת לארטילריה זו. ישראל מייצרת תומ"תים (ראה תמונה מס'-13) וגם תחמושת מדוייקת (ראה תמונה מס'-14). ישראל מייצרת גם מרגמה מתניעת חדשה שנקראות "CROSSBOW" בקוטר 120 מ"מ ותמונתו למטה.

תמונה מס'-13 מרגמת 120 מ"מ "קרוס בו" .


למרגמה זו טווח של 10 ק"מ וקצב אש של 10 פצמ"רים לדקה. הייתי שמח אם היינו מקבלים מרוסיה

מרגמות 240 מ"מ ותחמושת למרגמות אלו, למרגמה זו יש פצמרים חכמים, רש"ק של 130 ק"ג וטווח של 20 ק"מ. אם המלחמה עם החמאס תסתיים בקרוב (ביידן עובד בכל כוחו להביא להפסקת אש) נוכל להגביר את הלחץ על החיזבאללה בצפון ולהגיע להפסקת אש גם איתם. ישראל זקוקה לסיום המלחמה ולשדרג את הצבא.


בנוסף אני מניח שצריך פצמ"רים למרגמות ה-120 מ"מ ולתומ"תים בקוטר 155 מ"מ שיעשו עבודה מעולה בירי בכינון ישיר מול מבני הבטון שברצועה.

 

מה שארה"ב לא יכולה לתת לנו כרגע אלו נגמ"שים כבדים, חמושים בצריח עם תותח 57 מ"מ.

חימוש לצבא היבשה נוכל לרכוש בעיקר בסין ואם נוכל להשתלב בייצור כלי נשק אלו, זה יהיה נהדר.

ואת כל אלה שהביאו אותנו למצב של צבא קטן וטיפש צריך להוציא מהצבא ומכל מגע עם צה"ל לא רק בגלל השגיאות של אוקטובר 7 אלא בגלל תקופה ארוכה של הזנחה וחוסר הבנה לגבי צרכי צה"ל.


תמונה מס'-14 התומ"ת הישראלי שניקרא "סיגמה" שמיוצר ע"י אלביט.


תמונה מס'-15 המרעום החכם של פגזי 155 מ"מ שנקרא "טופ גאן".


תמונה מס'- 16 המבצר הארטילרי של מלחמת ההתשה בסיני נושא תותח 155 מ"מ.


עלה לבלוג ב-2.8. 2024

35 צפיות0 תגובות

تعليقات


שידרוג חיל היבשה. פרק מס'-8: רכש ושידרוג טנקי וי.טי-4 לטנקי לחימה.

4 דקות

שידרוג חיל היבשה-2024. פרק מס'-4

4 דקות

שידרוג חיל היבשה-2024. פרק מס'-5: הקמת גדודי חרמ"ש אופניים.

3 דקות

שידרוג חיל היבשה-2024. פרק מס'-2: שידרוג טנקים ישנים לטנקי לחימה.

התכנית להחזיר את העוצמה הצבאית לצה"ל. 5 שלבים לביצוע

4 דקות

התכנית לשידרוג גדוד החרמ"ש בחטיבת השריון

4 דקות

התכנית לשידרוג חטיבות הטנקים הבינונים בצהל.

8 דקות

התכנית לשידרוג חטיבות הטנקים הכבדות בצה"ל.

8 דקות

התכנית לשידרוג חטיבות השריון בצה"ל.!!

2 דקות

התכנית לשידרוג מערך הארטילרייה בצהל.

14 דקות

התכנית לשידרוג רכבי הנ"מ בצהל

2 דקות

לקחים ממלחמת ישראל וחמאס ב-2023/24.

3 דקות

פרק מס'-6 מבנה חטיבת שריון.

2 דקות

שידרוג חיל היבשה -2024. פרק מס'-3: הקמת גדודי חרמ"ש עם נגמ"שי וי.אנ-17 .

5 דקות

שידרוג חיל היבשה 2024: פרק מס'-1: שידרוגים לחטיבות השריון.

6 דקות

שידרוג חיל היבשה-פרק מס'-6: רכש ושידרוג מערכי הארטילריה.

17 דקות

שידרוג חיל היבשה-פרק מס'-7: שידרוג מערך הנ"מ.

2 דקות

שידרוג לחיל האויר: פרק מס'-6.

2 דקות

שלב 2 דיכוי מערך התמ"ס-תלול מסלול של החמאס והחיזבאלה

4 דקות

שלב מס-1 לחימה כנגד המחבלים שבין ערביי ישראל ואיו"ש

8 דקות

מאמרים קשורים

bottom of page